Planning

In de buurt bestaande uit Acacialaan, Berkenlaan, Beukenlaan, Eikenlaan, Esdoornlaan, Lindelaan, Meidoornlaan, Prunuslaan en Vogelkerslaan zal vanaf 2022 een aangrijpende verandering plaatsvinden.

Doel is ervoor te zorgen dat de aanwezige woningen worden aangepast of vervangen zodat er energie zuinige en betaalbare woningen met een hoog comfort worden gerealiseerd.

Het plan omvat het aanpassen van de relatief nieuwe woningen in de buurt, het slopen en nieuwbouwen van woningen die niet eenvoudig geschikt gemaakt kunnen worden voor de nieuwe eisen die gesteld worden en het afstoten van woningen welke niet meer in het huizenbestand van Woningservice passen.

Tevens zal de gemeente MIdden-Drenthe de omgeving Beukenlaan, Lindelaan en Esdoornlaan aanpassen, hiervoor is reeds een schetsplan plan gemaakt met de buurtvereniging, hieruit komt een vernieuwing van een deel van de riolering aan de orde. De overige omgeving komt op een later tijdstip aan de orde en zal ook deels worden opgepakt door de bewonerscommissie samen met de gemeente.

Op onderstaande kaart is te zien welke woningen van woonservice aangepakt zullen worden, onder de kaart een kleine legenda.

  • Roze: Deze woningen willen wij vervangen door een nieuwbouwwoning. 
  • Blauw: Deze woningen zijn nog vrij nieuw. Dit betekent dat we daar op dit moment geen ingrijpende aanpassingen hoeven te doen. 
  • Oranje: Deze woningen willen wij verbeteren. Samen met de bewoners gaan wij kijken hoe we de woningen energiezuiniger kunnen maken. 
  • Geel: Deze woningen gaan wij verkopen. Onze huurders kunnen deze woningen van ons kopen. Willen zij dat niet, dan kunnen zij gewoon blijven huren. Zodra de huur van deze woningen wordt opgezegd gaat de woning in de verkoop. 
  • Paars: Deze woningen zijn al eerder verbeterd. Dit betekent dat we deze woningen niet meer meenemen in de plannen. 

Omhoog