Geruchten ontkracht

In de buurt deden wat geruchten de ronde. De huizen die vrijkomen en bestemd zijn voor sloop werden volgens het gerucht door anti-kraak aangemerkt, Dat is niet helemaal juist: Martijn Groenwold (Woonservice) heeft ons het volgende gestuurd:

We hebben Ad Hoc gevraagd om voor ons het leegstandsbeheer te verzorgen. Leegstandsbeheer op basis van tijdelijke verhuur, niet op basis van anti-kraak.

Via de website van Ad Hoc kun je hierover meer lezen: https://www.adhocbeheer.nl/tijdelijke-woonruimte/

Ik hoop dat dit een beter beeld geeft over op welke manier de leegstaande woningen tijdelijk worden verhuurd.

Ook deed in Borkerheem het gerucht de ronde dat de Bewoners Klankbord groep zich met de tuinen van de bewoners zouden bemoeien. Dat is onjuist. We vermoeden dat dit komt omdat er in de bewonersgroep gesproken is dat bijvoorbeeld een gezamenlijke kruidentuin een optie is voor de buurt.

Omhoog